На Донеччині викрили схему привласнення коштів від ліквідації шахт

Читать на русском
У Донецькій області правоохоронці викрили схему розкрадання коштів, отриманих від ліквідації та реструктуризації неробочих державних шахт.
Фото з відкритих джерел

У Донецькій області правоохоронці викрили схему розкрадання коштів, отриманих від ліквідації та реструктуризації неробочих державних шахт.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Упродовж 2019-2021 років на проведення робіт з ліквідації та реструктуризації шахт лише двом товариствам-підрядникам було перераховано понад 160 млн гривень.

«Аби легалізувати отримані надлишкові кошти, зловмисники перераховували їх на рахунки підконтрольних фіктивних фірм», – зазначають в повідомленні.

Правоохоронці продовжують роботу, щоб притягнути до відповідальності усіх причетних до злочину.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Мірумяну та ще трьом особам у розкраданні коштів. Як встановило слідство, у 2017 році в Первомайсько-Стаханівському вугледобувному регіоні Луганської області склалася критична ситуація з затопленням шахт «Первомайська» і «Голубівська», розташованих на тимчасово окупованій території Луганської області.

13 серпня Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох фігурантів кримінального провадження про зловживання на державному підприємстві «Первомайськвугілля».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: