Коли електронні паспорти прирівняють до звичайних: міністр назвав точну дату

Читать на русском
Україна першою серед усіх країн світу пішла на безпрецедентний крок - зрівнювання електронних і паперових документів
Михайло ФедоровВідкрите джерело

В Україні наприкінці серпня набуває чинності закон №1368-ІХ, який прийняла Рада ще 30 березня 2021 року. 23 серпня всі електронні паспорти автоматично прирівняються до паперових і пластикових. Їх будуть зобов'язані будуть приймати всі без винятку постачальники послуг в Україні - як державні, так і приватні.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 13 серпня, повідомляють Факти ICTV.

За його словами, Україна змогла зробити це першою серед усіх країн світу.

Послуги держави без втручання чиновників: що саме змінить режим paperlessДержавні послуги тепер повинні надаватися також і в електронні формі. «Слово і діло» розібралося, що саме змінює режим без паперів.

«Ми дуже молода країна, нам цього року виповнюється 30 років. Тому дуже гнучко і швидко приймаємо рішення. Інші держави - більш консервативні. Їм потрібно більше часу на це. Але за електронними документами майбутнє... Зараз у нас 11-12 млн користувачів. І це трохи більше ніж за рік. Це дуже потужні цифри. В цілому державними послугами онлайн українці почали користуватися в чотири рази більше» - розповів Федоров.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві цифрової політики розповіли, коли в Україні скасують паперову довідку про місце реєстрації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: