Восени долар дорожчатиме – експерти

Читать на русском
Тільки з початку серпня населення придбало 45 млн доларів - вигідний курс валют у банках дуже зацікавив українців.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

До кінця літа долар буде дешевшати. Тому якщо населення планує закупити валюту, зараз саме час це зробити.

Про це повідомляє телеканал «Україна 24» з посиланням на думку експертів.

Так, голова Ради НБУ Богдан Данилишин повідомив, що тільки з початку серпня населення придбало 45 млн доларів. У банках американська валюта йде по 26,7 грн, це вигідний курс, який дуже зацікавив населення.

Однак інші експерти кажуть, що дешевий Долар-явище сезонне. Вже на початку осені він повернеться на позначку у 27 грн, тому якщо хочеться купувати долари - то це треба робити зараз.

«У нас стабільна гривня, як не дивно, завдяки коронавірусу, тому що за період коронавірусу у нас практично не змінився експорт, але дуже впав імпорт. І, таким чином, у нас зовнішня торгівля збалансувалася. Економічних, фінансових ризиків для девальвації гривні немає» - розповів телеканалу економіст Андрій Новак.

Нагадаємо, раніше в Офісі президента запевнили, що до кінця 2021 року курс долара в Україні буде стабільний. Коливання курсу будуть невеликими, вони не вийдуть з діапазону 27-27,5 грн за долар.

Раніше в НБУ пояснили причини зміцнення гривні. У липні на валютному ринку переважав ревальваційний тиск. Воно було обумовлено значною пропозицією готівкової іноземної валюти та продажем банками валюти з позиції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: