Влада відреагувала на голодування львівських лікарів

Читать на русском
Соснівська міська лікарня на Львівщині, медики якої оголосили голодування, отримує кошти від Національної служби здоров’я.
Еспресо.Захід

Соснівська міська лікарня на Львівщині, медики якої оголосили голодування, отримує кошти від Національної служби здоров’я. Проблеми з виплатою зарплат виникли через «нездатність закладу правильно розпоряджатися коштами».

Так ситуацію із заборгованістю лікарям прокоментували у Нацслужбі здоров'я.

Заборгованість із зарплати: як змінилася ситуація в регіонах від початку рокуЗаборгованість із зарплати в Україні з початку року зросла на 7,9 відсотка – до 3,38 млрд грн. Найбільший борг із зарплати в Донецькій області.

У НСЗУ повідомили, що лікарня отримує кошти за надання чотирьох пакетів послуг. Йдеться про первинну медичну допомогу, тобто сімейних лікарів. І хоча населення міста складає понад 11 тисяч, в лікарні було укладено лише 387 декларацій з сімейними лікарями, що не дозволяє отримувати ще більше коштів від НСЗУ.

Також заклад надає послуги з амбулаторної медичної допомоги, стоматології та мобільного паліативу.

Загалом, від НСЗУ лікарня отримала з квітня по липень 1,7 млн гривень. У більшості випадків, це були виплати за консультації вузьких спеціалістів.

У НСЗУ стверджують, що витрати на зарплату в лікарні вдвічі перевищують доходи за надані пацієнтам послуги. В місяць лікарня отримує понад 400 000 гривень, а на зарплату лікарям витрачає 824 000, що становить 76,8% всіх витрат лікарні.

Також заклад не може укласти договір з НСЗУ на стаціонарний пакет. Оскільки в лікарні немає ні обладнання, ні фахівців для такої роботи.

Нагадаємо, працівники лікарні, які оголосили голодування, вимагають провести аудит фінансової діяльності лікарні. Вони впевнені, що до такого стану установу довели шляхом неефективного використання грошей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: