Зведення ООС: бойовики 10 разів порушили режим тиші

Читать на русском
Протягом минулої доби, 5 серпня, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню.
Штаб ООС(архів).

Протягом минулої доби, 5 серпня, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню.

Російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, артилерійських систем 122-го калібру, інформує штаб ООС.

Зеленський назвав один із перших кроків до миру на ДонбасіЗа його словами, «режим припинення вогню діяв на Донбасі сім місяців». І за цей час глава держави вирішив, що «можна спробувати йти далі».

Зокрема в околиці Галицинівки через обстріл було пошкоджено сільськогосподарські угіддя та дорогу.

А поблизу Водяного, що на Приазов’ї, російські найманці застосовували станкові протитанкові та ручні протитанкові гранатомети.

У районі населеного пункту Красногорівка противник відкривав вогонь по наших захисниках з протитанкових гармат, а також здійснював обстріл населеного пункту. Тяжко поранений місцевий житель, пошкоджена житлова п'ятиповерхова будівля та цивільний автомобіль.

Крім того, на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

За рік «перемир'я» на Донбасі було зафіксовано понад 2 тисячі обстрілівРік тому на Донбасі набув чинності режим припинення вогню. Його підсумок – більш як 2 тисячі обстрілів і 53 загиблих військових.

На обстріли російських окупантів українські військові відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед наших захисників немає.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

Станом на 7 годину ранку, 6 серпня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: