Справа про держреєстр моряків: СБУ оголосила перші підозри

Читать на русском
СБУ повернула в Мінінфраструктури раніше захоплений рейдерами Держреєстр моряків. Повідомлено про підозру двом агентам-посередникам, підозрюваним у корупції.
ssu.gov.ua

Служба безпеки повернула до Мінінфраструктури раніше захоплений рейдерами Держреєстр моряків. Повідомлено про підозру двом особам.

Про це у вівторок, 3 серпня, повідомляє пресслужба СБУ.

В Одесі моряки протестують проти корупціїВ Одесі моряки перекрили трасу Одеса-Київ. Вони протестують проти корупції у сфері підготовки та дипломування моряків.

Правоохоронці завершили передачу Державного реєстру документів моряків в Міністерство інфраструктури України. Реєстр повернули з-під контролю третіх осіб, які використовували його для корупційних схем.

«Двом агентам, посередникам агентств, які наймали моряків, повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для подальшої передачі посадовцям Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків. Наразі вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності інших причетних осіб», - розповів начальник управління Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк сьогодні на брифінгу.

За його словами, СБУ не просто передала до Мінінфраструктури реєстр моряків, а й допомагає відновити роботу всіх функцій відповідних сервісів.

«Тепер людям не треба буде давати по $3-8 тис. хабаря, як це було раніше. Маю велику надію, що передача реєстру до Міністерства унеможливить будь-які корупційні схеми в майбутньому», - додав Вітюк.

Віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що новий реєстр буде знаходитися повністю у власності держави. Вхід до нього буде здійснюватися за допомогою цифрового підпису. Це унеможливить у майбутньому будь-які маніпуляції в цій сфері.

Нагадаємо, минулого тижня СБУ викрила та заблокувала масштабну злочинну схему оформлення дозвільних документів моряків.

У січні цього року українські моряки виходили на протести.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: