У Кремлі заявили, що «не залишать Донецьк і Луганськ»

Читать на русском
Основний посил промови представника МЗС РФ - Росія продовжить окупацію ОРДЛО, попри тиск на неї з боку світової спільноти
Марія ЗахароваФото РІАН

У Росії заявили, що «ніколи не кинуть» псевдореспубліки «Л/ДНР», що знаходяться в ОРДЛО і продовжать «надавати їм підтримку».

Про це заявила офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова 3 серпня.

«Я єдино можу повторити слова керівництва нашої країни, що ні Донецьк, ні Луганськ Росія ніколи не кине. І мова йде в першу чергу про людей, яких будуть підтримувати, і підтримка Ця не зупинялася ні на хвилину, ще раз підкреслю, ні на хвилину за всі ці роки. Я вам це кажу не як людина, яка так чи інакше стикається з питаннями зовнішньої політики та міжнародних відносин, а просто як громадянин нашої країни, який зсередини бачить, що робиться для того, щоб люди, яких ми називаємо співвітчизниками, люди, які стали або стають громадянами РФ, розуміли, що за їх життя, не тільки за їх права, а в першу чергу за їх життя, є кому постояти», - сказала Захарова.

Промова Захарової, мабуть, була звернена до внутрішньої опозиції в псевдореспубліках, оскільки вона заявила, що всі розмови про те, що Росія не надає невизнаним псевдодержавам допомогу, «несправедливі».

Як боротимуться із російською паспортизацією мешканців ОРДЛОРосія готується до нового етапу паспортизації українців в ОРДЛО. Тим часом нардепи реєструють законопроєкт з метою протидіяти цьому процесу. Наскільки дієвими є такі ініціативи і як може протидіяти Україна – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Мені здається, що ось вже точно говорити про те, що Росія не зробила чогось або не робить щось, щоб забезпечити права, в найширшому сенсі цього слова, жителів Донецька і Луганська, Це як мінімум несправедливо. Я вам можу сказати, як людина, яка так чи інакше стикається з цим питанням: і політично, і економічно, фінансово, гуманітарно, по-людськи зроблено дуже багато», - вважає Захарова.

На завершення представник МЗС РФ заявила, що Росія продовжить окупацію ОРДЛО, попри тиск з боку Заходу.

«Скільки почули ми погроз з боку наших західних партнерів, скільки санкцій приймалося, скільки слів агресії та шантажу на нашу адресу ми за ці роки начиталися, наслухалися. Ми хоч раз відступили від своїх позицій? Може бути, хоч раз ми переглянули свої принципові підходи, попри колосальний міжнародний тиск? Ні» - резюмувала вона.

У липні Росія подала до ЄСПЛ першу в історії країни міждержавну скаргу проти України. Серед цілого ряду звинувачень, Москва закидає Києву крах рейсу MH17 внаслідок незакриття українською владою повітряного простору на Донбасі.

Глава Мін'юсту Денис Малюська заявив, що Росію чекає неминуча поразка в даній справі.

Пізніше стало відомо, що ЄСПЛ частково відмовив Росії у скарзі на Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: