Двом курортним містам Туреччини продовжують загрожувати пожежі

Читать на русском
За словами міністра лісового господарства Бекіра Пакдемірлі, через спеку та вітер в бік Манавгату на півдні і в сторону Мармариса на заході все ще тривають пожежі.

Пожежні в Туреччині в неділю, 1 серпня, намагалися взяти під контроль п'ять лісових вогнищ загоряння, в тому числі у прибережних курортних містах Манавгат та Мармарис. Але більшість із сотні пожеж, що спалахнули за останні п'ять днів, вдалося локалізувати.

Про це агентство Reuters.

За словами міністра лісового господарства Бекіра Пакдемірлі, через спеку та вітер в бік Манавгату на півдні і в сторону Мармариса на заході все ще тривають пожежі.

Але рятувальники локалізували пожежу, яка спалахнула в суботу на популярному курорті Бодрум на узбережжі Егейського моря, що викликало евакуацію деяких житлових районів і готелів, сказав Пакдемірлі.

За даними Міністерства лісового господарства, близько 107 з 112 пожеж, що виникли за останні п'ять днів, були локалізовані станом на ранок неділі.

Починаючи з середи шестеро осіб загинули через пожежі на півдні і заході Туреччини, тисячі осіб були евакуйовані зі своїх будинків. Групи підтримки з України, Ірану і Азербайджану, а також з території Росії були спрямовані на допомогу місцевим пожежникам.

У сусідній Греції влада закликала відмовитися від роботи і подорожей в п'ятницю, оскільки температура в Афінах сягнула 40 градусів. Древній Акрополь, найбільш відвідувану пам'ятку, на короткий час були змушені закрити.

На італійському острові Сицилія пожежні заявили в суботу, що вони борються з лісовими пожежами другий день поспіль, які досягли міста Катанія, змушуючи людей залишати свої будинки і тимчасово закривати місцевий аеропорт.

Нагадаємо, за останні дні в Туреччині спалахнули 107 лісових пожеж, 98 з них вдалося взяти під контроль, 9 тривають.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: