З початку року промислове виробництво зросло на 2,1%

Читать на русском
В Україні четвертий місяць поспіль фіксують зростання промисловості. Очікується, що зростання ВВП буде близько 6 відсотків.
Фото - 24tv.ua

В Україні четвертий місяць поспіль фіксують зростання промисловості.

Як пояснив перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Олексій Любченко, у 2 кварталі зростання ВВП очікується на рівні близько 6 % (відносно 2 кварталу 2020 року).

«У квітні-травні цього року ми спостерігали зростання рівня промисловості на 13,8% та 5,4%. Але основним підґрунтям таких темпів було найбільше провалля, зафіксоване у відповідний період минулого року. А пожвавлення промисловості, яке фіксуємо з червня цього року характеризується здебільшого економічними чинниками», – пояснив він.

За словами міністра, зростання промисловості на 1,1% у червні формувалося під впливом високої кон’юнктури на зовнішніх ринках, поступового відновлення попиту на окрему продукцію на внутрішньому ринку. У цілому за підсумками 6 місяців 2021 року промислове виробництво зросло на 2,1%.

Також перший віцепрем’єр-міністр відзначив ще одну позитивну тенденцію – збільшення кількості людей, які працюють офіційно.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що економіка України почала відновлюватися після кризи.

Також «Слово і діло» вивчило, скільки газу видобували і споживали в Україні з 2000 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: