У США заарештували голову інавгураційного комітету Трампа

Читать на русском
У Сполучених Штатах заарештували  голову інавгураційного комітету Трампа Томаса Баррака, якого підозрюють у роботі на ОАЕ.
injuredly

У США заарештували голову інавгураційного комітету Дональда Трампа, мільярдера Томаса Баррака. Його звинувачують у роботі на Обʼєднані Арабські Емірати.

Про це повідомляє Associated Press.

Баррака затримали в Лос-Анджелесі. У його справі звинувачення також предʼявлені Метью Граймсу, який працює на Баррака, і громадянину ОАЕ Рашиду Султану Аль-Маліку Альшахі.

У адвоката Трампа відбулися обшукиУ квартирі колишнього мера Нью-Йорка та адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані був проведений обшук, в рамках кримінального розслідування його дій в Україні.

Всі вони звинувачуються у змові та діях на користь ОАЕ з 2016 до 2018 року. Баррака також звинувачують у перешкоджанні правосуддю і декількох неправдивих заявах федеральним органам в червні 2019 року.

«Підсудні неодноразово використовували дружбу Баррака і доступ до кандидата (Трампа, – Ред.), який в кінцевому підсумку був обраний президентом, високопоставлених представників виборчої кампанії і урядовців, а також американські ЗМІ для просування політичних цілей іноземного уряду, не розкриваючи своєї істинної прихильності», – зазначив в. о. помічника прокурора генерал Марк Леско.

Барак є останнім в довгій низці соратників колишнього президента Дональда Трампа, яким пред'явлені кримінальні звинувачення.

Нагадаємо, нещодавно компанії Трампа висунули звинувачення у несплаті податків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: