В Італії вакцинували від COVID понад половину дорослого населення

Читать на русском
Італія вже повністю вакцинувала від коронавірусу більше ніж половину населення віком від 12 років. Мета держави - вакцинувати до кінця вересня 80 відсотків жителів.
фото Alberto PIZZOLI / AFP

Італія вже повністю вакцинувала від коронавірусу більше ніж половину населення віком від 12 років. За останні півтора місяця темпи вакцинації значно прискорилися.

Про це повідомляє видання The Local.

Вакцинація від COVID-19: в яких країнах почали прищеплювати дітейВакцинувати дітей від коронавірусу дозволили препаратом Pfizer. Це вже роблять в США, Канаді, Ізраїлі та деяких країнах ЄС.

За офіційними даними, на 19 липня в Італії були повністю вакциновані більш 27,1 млн осіб, що еквівалентно 50,2% всього населення старше 12 років.

При цьому останні півтора місяця темпи вакцинації виросли до 3,7-3,9 млн уколів в тиждень. Мета держави - вакцинувати до кінця вересня 80% дорослого населення, або близько 54,3 млн чоловік.

На сьогодні переважна більшість ін'єкцій в Італії - це другі дози. Очікується, що колективний імунітет в цій країні буде досягнутий до кінця вересня, пише видання.

Нагадаємо, в Україні з початку вакцинальної кампанії від COVID-19 вже зробили 4 098 648 щеплень. Завершили вакцинацію (отримали дві дози) - 1 431 127 осіб. За минулу добу прищепили 37 173 особи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: