МОЗ змінило вимоги до зберігання вакцини Pfizer-BioNTech

Читать на русском
МОЗ дозволило зберігати нерозведену COVID-вакцину Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech за температури від плюс 2 градусів до  плюс 8 градусів Цельсія протягом місяця замість 5 днів.
Фото - МОЗ

МОЗ дозволило зберігати нерозведену COVID-вакцину Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech за температури від +2°C до +8°C протягом місяця замість п'яти днів.

Як пояснили у МОЗ, відповідного листа від компанії Pfizer Export B.V. з проханням переглянути вимоги до холодового ланцюга вакцини Comirnaty міністерство отримало 24 червня 2021 року.

Вакцина Pfizer/BioNTech: все що відомо про препаратВсе про вакцину від коронавірусу Pfizer/BioNTech – ефективність, побічні ефекти, принцип дії.

Pfizer-BioNTech звернулася до регуляторів після серії нових досліджень. Вимоги до зберігання вакцини змінили також Європейське агентство з лікарських засобів, Управління з продовольства і медикаментів США, Агентство з регулювання лікарських засобів Великої Британії і відповідні органи інших країн.

Нагадаємо, що на Харківщині зіпсували тисячі доз вакцин Pfizer. При отриманні вакцин на складі було зареєстровано порушення холодового ланцюга транспортування вакцини у двох контейнерах - 9360 доз.

У МОЗ пояснило ситуацію із зіпсованою вакциною - кажуть, що проблема в трекері. Партію вакцин ще можуть використовувати для вакцинації населення після перевірки.

Раніше «Слово і діло» зібрало все, що відомо про препарат.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: