Стало відомо, коли запрацює аеропорт «Черкаси»

Читать на русском
Глава Черкаської ОДА Олександр Скічко розповів, коли зможе поновити роботу аеропорт у Черкасах.
Громадське

Аеропорт «Черкаси» зможе поновити роботу вже до кінця 2021 року.

Про це розповів голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко у коментарі Укрінформ.

«На днях виходить підрядник для завершення робіт щодо проєкту. І вже цього року реконструкція злітно-посадкової смуги обов’язкового завершиться. Щоправда, для того щоб аеропорт почав функціонувати, потрібно погасити борги і оновити технічну сторону комунального підприємства. Але ми плануємо, що вже цього року він поновить свою роботу», – розповів посадовець.

Ексміністр інфраструктури Криклій: «Зробити шість аеропортів до Дня Незалежності неможливо»Ексміністр інфраструктури Владислав Криклій розповів про причини відставки, про реформу Укрзалізниці та про те, чому гроші на інфраструктуру збираються витрачати в обхід тендерів.

Скічко зауважив, що після запуску аеропорт все одно працюватиме із обмеженнями, приймаючи лише малі судна – вони повинні бути до 60 тонн.

«Роботи тривали не один рік, і на нашу долю випало його завершення. Нам потрібно ввести в експлуатацію цю злітно-посадкову смугу, і аеропорт запрацює», – додав голова Черкаської ОДА.

За його словами, проєкт щодо капітального ремонту розпочався ще у 2018 році, але через низку факторів був призупинений.

Нині роботи відновлені, і вже через кілька місяців передбачається, що оновлена злітно-посадкова смуга буде повернута на баланс аеропорту.

Загальна вартість реконструкції майже 129 мільйонів гривень.

Раніше ексміністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що розвивати аеропорти в Чернігові, Луцьку та Хмельницькому немає сенсу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: