Новий спалах коронавірусу може статися вже цього літа – експерт

Читать на русском
Приклад Великої Британії показує, що вакцинація населення не означає припинення зростання хворих коронавірусом
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Спалах коронавірусу в Україні може початися вже цього літа - в липні або серпні. В інших країнах спостерігається спалах коронавірусу, який незабаром може дістатися і до України. Це набагато раніше, ніж очікує МОЗ.

Про це заявив керівник Центру економіки охорони Здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«У сезон відпусток слід очікувати перелому або уповільнення тренда, який ми зараз бачимо. В Україні зараз захворюваність спадає стабільними темпами, від 10 до 20% на тиждень, якщо ми говоримо про рівень госпіталізації. Однак у Великій Британії, Іспанії, Португалії, Німеччини, Росії, Греції, на Кіпрі зараз спалах і збільшення у 2 рази за тиждень, це велике зростання. Якщо говорити про осінь, наші оцінки більш песимістичні, ми очікуємо, що спалах може початися в Україні в цьому або наступному місяці, тобто набагато раніше, ніж восени», - підкреслив експерт.

Ганіченко нагадав, що приклад Великої Британії показує, що вакцинація населення не означає припинення зростання хворих коронавірусом. Хоча вона, безумовно, значно знижує кількість госпіталізацій.

«Зараз ми спостерігаємо, що у Великій Британії вакциновано понад 65% населення, але зростання є. І тут важливий не факт зростання, а чи впливає це на збільшення госпіталізації та смертності. На прикладі Британії бачимо, що госпіталізація дійсно зростає, але в рази меншими темпами, ніж зростає захворюваність, а смертність знаходиться на стабільному рівні та не зростає. Тобто вакцинація діє, і зростання захворюваності не загрожує сам по собі», - сказав Ганіченко.

Нагадаємо, за добу 7 липня 2021 року в Україні зафіксовано 617 нових підтверджених випадків COVID-19. Госпіталізували 404 людини. Летальних випадків-23.

За добу 6 липня 2021 року в Україні зафіксовано 610 нових підтверджених випадків COVID-19. Таким чином, в Україні спостерігається незначний рівень зростання випадків захворювання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: