США завдали удару по базі для запуску бойових дронів в Іраку – ЗМІ

Читать на русском
Однією з цілей авіаударів США, завданих в ніч на 28 червня, стала база на території Іраку, що використовувалася для запуску безпілотних літальних апаратів.
flickr.com/airmanmagazine

Однією з цілей авіаударів США, завданих в ніч на 28 червня, стала база на території Іраку, що використовувалася для запуску безпілотних літальних апаратів.

Про це пише The New York Times.

Зазначають, що дрони атакували американських військових.

«В останні місяці проіранські збройні угруповання в Іраку стали активно використовувати безпілотники, якими, як передбачається, їх постачали з Тегерана. Апарати застосовувалися для атак проти американських військових інструкторів, чисельність яких в Іраку становить близько 2,5 тис.осіб, а також співробітників ЦРУ», – стверджує видання.

Авіаудар по базі був спрямований на те, щоб позбавити бойовиків такої можливості, хоча, за даними джерел NYT, в Білому домі розуміють, що надовго проіранські формування це не зупинить.

Нагадаємо, в Іраку обстріляли базу з американськими військовими. Дві ракети впали в сільській місцевості поблизу іракської військової авіабази. Ракети впали на зовнішній паркан бази, постраждалих немає. Останній напад на авіабазу Балад був 15 березня, коли щонайменше п’ять ракет потрапили в базу.

Американські чиновники звинувачують підтримані Іраном збройні сили в регулярних ракетних обстрілах американських об'єктів в Іраку, в тому числі поблизу посольства США в Багдаді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: