Меркель продовжує наполягати на необхідності переговорів ЄС з Росією

Читать на русском
Меркель наполягає, що мовчання не сприяє розв'язанню проблем, адже навіть під час холодної війни люди спілкувались між собою.
Фото DW

Меркель наполягає, що мовчання не сприяє розв'язанню проблем, адже навіть під час «холодної війни» люди спілкувались між собою.

Про це повідомляє Reuters.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що переговори Європейського Союзу з Росією були б корисними з низки питань, і не в останню чергу через можливість прямо сказати президенту Росії Владіміру Путіну, що кібератаки не є підставою для продуктивних відносин.

«Тут я вважаю, що краще не лише поговорити між собою, але і протистояти президенту Росії і сказати, що на такій основі не може бути плідної співпраці», – сказала вона.

Нагадаємо, нещодавно канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що ЄС повинен безпосередньо поговорити з президентом Росії Путіним, щоб спробувати поліпшити відносини.

Однак через кілька днів лідери ЄС відхилили пропозицію провести зустріч з Путіним. За словами двох європейських дипломатів, обізнаних про ситуацію, цю пропозицію канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона було виключено з заключного комюніке саміту ЄС після тривалих переговорів.

Українська сторона зазначила, що така ініціатива йде врозріз санкційній політиці ЄС, прийнятій у відповідь на агресію РФ проти України, підриває європейську солідарність на тлі ескалації Росією ситуації на тимчасово окупованих територіях і кордонах України, не закликає Москву до виконання Мінських домовленостей».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: