ВАКС залишив заарештованими кошти компаній зі справи Альперіна

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і залишив без задоволення клопотання представників приватних компаній про скасування арешту майна.
Вадим Альперін з адвокатамифото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованими кошти двох приватних компаній, на які наклали арешт у межах кримінального провадження про зловживання на митниці, організовані одеським бізнесменом Вадимом Альперіним.

Такі рішення 17 червня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Представники компаній ТОВ «Елара Трейд» і ТОВ «Кріссистемс» звернулися до суду із клопотанням про скасування арешту майна. Йшлося про грошові кошти, які надійшли на рахунок Київської митниці Державної фіскальної служби. Зокрема, ТОВ «Елара Трейд» перерахувала на цей рахунок 34,84 млн грн, а ТОВ «Кріссистемс» – 4,7 млн грн. На думку представників, арешт накладено необґрунтовано, розслідування стосовно службовців цих фірм не здійснюється. Однак суддя залишив ці клопотання без задоволення.

Нагадаємо, за версією слідства, Альперін створив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів.

Після чого митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки вартість була вказана неправдива. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. Внаслідок цих дій товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. За даними слідства, митники отримували від 80 до 200 доларів за контейнер з тканинами. Слідство у цій справі завершили.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: