Вибух у багатоповерхівці під Києвом: ДСНС вивчає кілька версій

Читать на русском
Слідство розглядає різні причини вибуху у п'ятиповерховому житловому будинку в селі Білогородка Київської області. А спецкомісія вже вивчає питання щодо виплат постраждалим.
фото suspilne.media

У слідства поки немає єдиної версії про причини вибуху у п'ятиповерховому житловому будинку в селі Білогородка Київської області. Це може бути як газ, так і вибухонебезпечний предмет.

Про це заявив голова регіонального управління ДСНС Василь Слободяник в ефірі телеканалу «Україна 24» у вівторок, 22 червня.

Вибух на Позняках в Києві: скільки аварій через побутовий газ сталося в УкраїніВ Україні від побутового газу щороку гинуло понад 50 осіб. Тільки за перший місяць 2019 року сталося 14 аварій.

«Причин вибуху, ймовірно, може бути декілька: як і газ, так і вибухонебезпечні предмети, які могли бути в одній з квартир третього поверху. Поки що слідство встановлює. Працюють лабораторії, взяті додаткові зразки, і тоді буде встановлена ​​причина вибуху», - заявив він.

Слободяник також зазначив, що спеціальна комісія вже почала розглядати питання компенсацій постраждалим у результаті пожежі.

«Якщо ж комісія попрацює і фінансів, які є на місцевому рівні, буде недостатньо, то комісія ДСНС районного рівня буде звертатися до обласного рівня для того, щоб було виділено додаткове фінансування», - додав він.

Рішення щодо компенсацій має бути ухвалене комісією сьогодні.

Нагадаємо, 21 червня в селі Білогородка Бучанського району стався вибух з подальшою пожежею у п'ятиповерховому житловому будинку в квартирі на третьому поверсі. Одна людина загинула. Двоє людей, в тому числі дитина, потрапили до лікарні. Ще шестеро людей постраждали, але від госпіталізації відмовилися.

Перед цим в ДСНС заявляли, що причиною вибуху став зовсім не витік газу.

Рік тому стався потужний вибух газу у Києві - в житловому будинку на Позняках.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: