Київ накрила пилова буря

Читать на русском
Як пояснили в КМДА, швидкість накопичення пилу в повітрі залежить від температури, швидкості вітру і атмосферного тиску.

Лівобережна частина України опинилася під пиловою бурею під назвою «Астраханський суховій».

Ця пилова буря, зокрема, накрила сьогодні Київ, інформує управління екології та природних ресурсів КМДА.

Станом на 22 червня в Києві фіксується підвищення концентрацій пилу в повітрі в Дарницькому і Дніпровському районах. Причиною підвищених показників пилу на постах моніторингу став саме «Астраханський суховій».

Як пояснили в КМДА, швидкість накопичення пилу в повітрі залежить від температури, швидкості вітру і атмосферного тиску. Завдяки переміщенню повітря шкідливі речовини переносяться вітром за межі міста або піднімаються у верхні шари атмосфери.

«Якщо температура стрімко зростає, то це перешкоджає перемішування шарів повітря - гаряче повітря не дає забруднюючих речовин підійматися вгору. За період із 14 по 22 червня 2021 року... середньодобова температура в Києві підвищилася із +18 градусів до +25,2 градуси. Такі погодні умови викликають явище смогу, яке спостерігають кияни», - відзначили в КМДА.

Поки в місті пануватиме пилова буря, киянам, які мають хронічні захворювання дихальних шляхів, алергічні реакції, захворювання серцево-судинної, радять утриматися від прогулянок на вулиці та закрити вікна.

Раніше синоптики розповіли, які регіони України прогріє до + 35°.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: