Президентські вибори в Ірані: лідирує колишній генпрокурор Ібрахім Раісі

Читать на русском
Колишній генеральний прокурор і глава судової влади Ірану Ібрахім Раісі лідирує після попереднього підрахунку голосів на виборах президента.
Фото BBC

Колишній генеральний прокурор і глава судової влади Ірану Ібрахім Раісі лідирує після попереднього підрахунку голосів на виборах президента.

Про це повідомляє Mehr News Agency.

В Ірані 18 червня пройшли вибори президента. Згідно з попередніми результатами, оголошеними Міністерством внутрішніх справ країни, лідирує Сейєд Ібрахім Раїсі з 17,8 млн голосами.

Наступними йдуть Мохсен Резаї з 3,3 млн голосів, Абдольнасер Хемматі з 2,4 млн голосів і Газізаде з 1 млн голосом. Чинний президент Ірану Хасан Рухані вже зустрівся з Раїсі і привітав з перемогою.

«Вітаю обраного кандидата. Звичайно, так як офіційно це ще не оголошено, то офіційне привітання відкладу за законом, але той, хто обраний народом і набрав достатню кількість голосів, уже відомий. Дасть Бог, він стане президентом через 45 днів», – заявив Рухані.

Зазначимо, під час виборчих перегонів Раісі обіцяв боротися проти бідності та корупції, а також побудувати за чотири роки чотири мільйони нових будинків.

За даними міністерства, всього в президентських виборах взяли участь 28,6 млн осіб.

Нагадаємо, раніше верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї закликав іранців голосувати і розкритикував «ворогів» країни за те, що вони відмовляють людей брати участь у виборах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: