Карантин в Україні продовжили до осені і послабили обмеження

Читать на русском
Кабінет міністрів на засіданні у середу, 16 червня, продовжив карантин через коронавірус до 31 серпня 2021 року.
Фото: vesti.ua

Кабінет міністрів на засіданні у середу, 16 червня, продовжив карантин через коронавірус до 31 серпня 2021 року, але послабив деякі обмеження.

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 16 червняВ Україні з початку вакцинальної кампанії від COVID-19 вже зробили 1 831 147 щеплень. Найбільше було проведено у Києві.

Згідно з повідомленням, на всій території країни встановлюється «зелений» рівень епідемічної небезпеки, при якому зберігається масковий режим в громадському транспорті та під час масових заходів.

Також Кабмін виключив пункт про заборону роботи закладів харчування після 24 годин.

Тобто, дозволяється робота кафе, барів, ресторанів, розважальних закладів (нічних клубів), кінотеатрів та залів інших сфер культури, проведення інших масових заходів за умови дотримання масочного режиму.

«Тепер проведення масових заходів (культурних, розважальних, релігійних, рекламних тощо) в приміщеннях дозволяється з 100% наповненням. Без обмеження дистанції між присутніми. Проте учасники та організатори заходів мають використовувати захисні маски або респіратори. Якщо ж всі присутні мають негативні результати тесту на COVID-19, який зроблений не більше як за 72 години, чи документ повного курсу вакцинації – обмеження вище не застосовуються», - уточнив міністр культури Олександр Ткаченко у Telegram.

Нагадаємо, Кабмін сьогодні також ухвалив, що з 16 червня додаток «Дій вдома» більше не потрібно завантажувати після повернення з-за кордону в Україну (поки країна знаходиться у «зеленій» зоні).

На цьому тижні Україна перейшла до «зеленої» зони за критеріями ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: