У НБУ розповіли, чому гривня почала зміцнюватися

Читать на русском
Фактори, які впливають на зміцнення гривні - це ситуація на сировинних ринках, продажі долара населенням, поведінка нерезидентів і ситуативність
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

На зміцнення національної валюти впливає переважно нинішнє зростання цін на сировинних ринках. Але є й інші фактори.

Про це в понеділок, 14 червня, розповів заступник голови Ради Національного банку України Василь Фурман в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Це в першу чергу зростання цін на сировинних ринках з одного боку, хоча з іншого боку треба говорити про те, що у нас збільшується імпортна складова... Другий фактор, чому гривня посилюється - це продаж українцями долара. Сумарно з початку року було продано більш ніж на мільярд доларів. Третій фактор - це нерезиденти, попит на внутрішні облігації державної позики... Є ще четвертий фактор - ситуативний», - сказав Фурман.

Він також нагадав, що на початку травня гривня відчутно посилювалася, оскільки підприємства платили податки. Крім того, експортери продавали долар, і був завершений період виплати дивідендів українськими компаніями, власниками яких є зарубіжні материнські компанії.

Нагадаємо, на ранок 14 червня Нацбанк встановив офіційний курс на рівні 27,04 грн за долар. Курс знизився на 6 копійок у порівнянні з попереднім банківським днем.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: