У США побудували перші бомбардувальники нового покоління

Читать на русском
ВПС США готуються до випробувань двох стратегічних бомбардувальників нового покоління B-21 Raider. Перший політ B-21 має відбутися в середині 2021 року.

ВПС США готуються до випробувань двох стратегічних бомбардувальників нового покоління B-21 Raider. Перший політ B-21 має відбутися в середині 2021 року.

Про це повідомляє The Drive в четвер, 10 червня.

«Темпи виконання програми з поставки B-21 можуть в кінцевому підсумку зірвати плани ВПС США по збільшенню кількості бомбардувальників зі 157 бортів до 225 в майбутньому, що складаються виключно з B-21, а також літаків часів холодної війни», - сказано в матеріалі.

При цьому бомбардувальники B-1 і B-2 Spirit будуть поступово виводитися з експлуатації, В-52 будуть істотно модернізовані, заявив заступник начальник штабу американських ВПС Девід С. Нахом.

«B-21 увійдуть до ладу, коли буде прийнято рішення про більш швидке нарощування виробництво літаків, щоб задовольнити потреби командування ВПС США», - додали журналісти.

Однак видання зазначає, що новий бомбардувальник остаточно ще не представлений.

«Багато аспектів літака залишаються загадкою, офіційні особи ВПС США зберігають мовчання про його точні можливості. Наприклад, ми ще не знаємо, чи будуть всі літаки ядерними. B-21 має забезпечити стрибкоподібну зміну можливостей для ВПС», - пояснили експерти.

Раніше в Казахстані розбився винищувач Су-30СМ російського виробництва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: