У Держтуризмі назвали перші річкові маршрути Дніпром

Читать на русском
Туристичні маршрути Дніпром. У Держтуризмі готуються пропрацювати дві перші локації - до Канева і Чорнобиля.
facebook.com/DARTUkraine

В Україні в рамках пілотного проєкту з відновлення туристичних маршрутів Дніпром готуються пропрацювати дві перші локації - до Канева і Чорнобиля.

Про це повідомили у Держагентстві розвитку туризму України.

Вантажне річкове судноплавство в Україні: чи варто очікувати відродження галузі?Рік тому славнозвісна баржа з херсонськими кавунами так і не допливла до Києва, але всі запам’ятали, що Україна стоїть на порозі відродження річкового судноплавства. Як змінювалася динаміка річкових перевезень у країні?

Одноденні промомаршрути Київ-Канів-Київ і Київ-Чорнобиль-Київ будуть складатися з подорожі Дніпром на відповідно обладнаних швидкісних теплоходах. Під час подорожі передбачається прохід шлюзів, багатогодинне перебування і екскурсія на локаціях, повернення до Києва.

Як повідомляється, зараз готують промомаршрути для експертів, потенційних інвесторів, журналістів і тревел-блогерів.

Вивчатимуть попит і можливості відновлення регулярних туристичних маршрутів, включаючи можливість співфінансування таких програм з боку держави.

«За підсумками пілотного проєкту, Агентство розробить рекомендації щодо подальшої реалізації програми туристичних водних маршрутів Дніпром. Аналогічні програми можуть бути запущені в інших туристичних регіонах країни за наявності попиту», - розповіли в Держтуризмі.

Нагадаємо, у грудні минулого року Рада ухвалила закон про річковий транспорт.

Також була названа дата відкриття Річкового вокзалу у Києві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: