У Сирії зафіксували 17 випадків застосування хімічної зброї

Читать на русском
Організація із заборони хімічної зброї вважає підтвердженим або можливим застосування хімічної зброї в Сирії у 17 випадках з 77-ми розслідуваних.
Фото з відкритих джерел

Організація із заборони хімічної зброї вважає підтвердженим або можливим застосування хімічної зброї в Сирії у 17 випадках з 77-ми розслідуваних.

Про це заявив генеральний директор ОЗХЗ Фернандо Аріас.

Він заявив, що організація в ході наступних консультацій з Сирією розгляне питання щодо присутності нового агента для хімічної зброї, знайденого у зразках, які зібрали у великих контейнерах для зберігання у вересні 2020 року.

Він також додав, що направив лист, в якому інформував уряд Сирії про намір надіслати групу ОЗХЗ для розгляду цього питання з 18 травня по 1 червня, і просив візи, але так і не отримав відповіді. За його словами, він повідомив Дамаск, що переносить прибуття на 28 травня.

Не отримавши відповіді з боку Сирії до 26 травня, Аріас сказав, що вирішив відкласти місію до подальшого повідомлення.

Як повідомлялося, слідча група ОЗХЗ оприлюднила другу доповідь, яка підтверджує причетність режиму Асада до застосування 4 лютого 2018 року в м. Саракіб (Сирія) хімічної зброї.

Нагадаємо, у квітні неподалік порту Баніяс у Сирії з безпілотників атакували іранський танкер. Як наслідок, щонайменше троє людей загинули.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: