Франція з 9 червня послабить правила в'їзду для туристів з ЄС

Читать на русском
Туристи з країн Євросоюзу, а також з Австралії, Республіки Корея та Ізраїлю зможуть приїхати до Франції при наявності документа про проходження вакцинації або свідоцтва про ПЛР-тест.
SCANPIX, XINHUA NEWS AGENCY.ALL RIGHTS RE

З наступного тижня туристи з країн Євросоюзу, а також з Австралії, Республіки Корея та Ізраїлю зможуть в'їжджати до Франції за наявності документа про проходження вакцинації від COVID-19 або свідоцтва про ПЛР-тест.

Про це повідомив державний секретар при МЗС Франції Жан-Батист Лемуан в ефірі телеканалу BFM 4 червня.

Відпустка-2021: які країни можуть відвідати українціКраїни, відкриті для українських туристів влітку 2021 року. Список і умови відвідування – на інфографіці.

«Президент Франції розпорядився почати з 9 червня прийом туристів, але з урахуванням питань санітарної безпеки. У зв'язку з цим була розроблена карта, на якій країни були розділені на три групи - зелену, оранжеву і червону», - сказав Лемуан.

До «зеленої» зони потрапили країни ЄС, Австралія, Республіка Корея, Ізраїль. Вакцинованим громадянам з цих країн не знадобиться надавати тести для в'їзду до Франції з 9 червня. Їм достатньо взяти квиток і приїхати до Франції. Якщо ж туристи з цих країн не пройшли вакцинацію, то вони зобов'язані надати свідоцтво про ПЛР-тест.

Друга зона ‒ «помаранчева»(у ній більшість країн і США). Якщо туристи вакциновані, то їм потрібно представити ПЛР-тест. Якщо вони не пройшли вакцинацію, то їм для в'їзду до Франції потрібно надати документ про наявність особливих обставин (сімейних або професійних).

До «червоної» зони потрапили, зокрема, Південна Африка і Бразилія. В'їзд туристам з цих країн до Франції дозволено лише за наявності особливих обставин.

Нагадаємо, Іспанія з 7 червня дозволить в'їзд вакцинованих туристам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: