Болгарія поновила умови в'їзду для українців

Читать на русском
Болгарія з 1 червня 2021 року оновлює умови в'їзду для громадян України - на кордоні потрібно пред'явити тест на COVID-19 або сертифікат вакцинації.

Болгарія з 1 червня 2021 року оновлює умови в'їзду для громадян України - на кордоні потрібно пред'явити тест на COVID-19 або сертифікат вакцинації.

Про це в Facebook повідомляє консульський відділ посольства України в Болгарії.

З 1 червня по 31 липня громадянам України дозволено в'їзд при наявності однієї з таких документів.

Сертифікат вакцинації

Це документ про завершення вакцинації проти COVID-19. Завершенням програми вакцинації вважається введення відповідної кількості доз вакцин проти COVID-19 і закінчення 14-денного терміну від введення останньої дози. Відзначимо, Україна почне видавати сертифікати з липня.

У ньому мають бути вказані особисті дані відповідно до паспортом громадянина України для виїзду за кордон (латиницею), дата народження, дати вакцинації, торговельне найменування та номер партії вакцини проти COVID-19, назва виробника, країна, в якій видано реєстраційне посвідчення, і назва компетентного органу, який його видав.

Негативний тест на COVID

Тест методом ПЛР повинен бути зроблений за 72 години до перетину кордону. Також приймається негативний результат швидкого тесту на антиген, зроблений за 48 годин до в'їзду. У документі повинні бути вказані особисті дані, відомості про лабораторію, дата і метод тестування.

Позитивний тест на COVID

Такий документ має показувати позитивний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або ІФА для осіб, які перехворіли у період від 15 до 180 днів від зазначеної дати тестування.

Дітям до 5 років дозволено в'їжджати на територію Болгарії без вищевказаних документів.

Особам, які здійснюють транзит по території Болгарії і можуть гарантувати негайний виїзд, не обов'язково надавати документи про щеплення і про тести.

Раніше президент Болгарії представив новий уряд.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: