Болгарія відреагувала на пошкодження пам'ятника у Полтавській області

Читать на русском
У Полтавській області невідомі пошкодили меморіальний комплекс на місці поховання болгарського царя Хана Кубрата. МЗС Болгарії вимагає покарати вандалів.
фото ГУ НП в Полтавській області

Міністерство закордонних справ Болгарії суворо засудило акт вандалізму щодо пам'ятника хану Кубрату в селі Мала Перещепина Полтавської області, який трапився сьогодні вночі.

Про це йдеться в заяві МЗС Болгарії, оприлюдненому в середу, 7 квітня.

Ткаченко заявив про необхідність посилити охорону пам'ятників подій МайдануГлава Мінкультури Олександр Ткаченко вважає за потрібне посилити охорону місць, пов'язаних з Революцією гідності.

У Болгарії заявили, що надають великого значення повазі прав та історико-культурної самобутності 200-тисячної болгарської громади в Україні, що також «сприяє прекрасним стосункам між нашими двома країнами».

«Ми очікуємо, що компетентні українські органи виявлять винних у цьому хуліганстві і залучать їх до відповідальності», - йдеться в повідомленні МЗС.

Як відомо, у Полтавській області на території Новосанжарської громади невідомі пошкодили меморіальний комплекс на місці поховання болгарського царя Хана Кубрата. Вандали прокололи бетонну основу комплексу, в результаті чого пам'ятна стела впала.

Міністерство закордонних справ України також повідомило, що рішуче засуджує цей акт вандалізму.

Хан Кубрат - жив в VII столітті нашої ери. Більшістю дослідників він вважається засновником і першим правителем племінної конфедерації, відомої за візантійськими джерелами VIII-IX століть як Велика Болгарія. Ймовірна могила Кубрата була знайдена поблизу села Мала Перещепина у 1912 році.

Нагадаємо, у березні в Житомирі пошкодили пам'ятник Героям Небесної Сотні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: