Обрив канатної дороги в Італії: заарештовано трьох осіб

Читать на русском
В Італії правоохоронці затримали і заарештували трьох осіб у справі про падіння кабіни фунікулера на горі Моттароне.
italpress.com

В Італії правоохоронці затримали і заарештували трьох осіб у справі про падіння кабіни фунікулера на горі Моттароне. Внаслідок трагедії загинули 14 людей.

Про це повідомляє RaiNews в середу, 26 травня.

Йдеться про Луїджі Неріні, власника компанії Ferrovie Mottarone, яка експлуатувала канатну дорогу, що сполучає місто Стреза на березі озера Маджоре і гору Моттароне, а також двох керівних співробітників цієї фірми. Зараз всі вони перебувають у в'язниці.

В результаті технічних досліджень, проведених експертами, з'ясувалося, що аварія сталася через те, що система екстреного гальмування кабіни фунікулера була заблокована.

У прокуратурі вважають, що зроблено це було свідомо, щоб уникнути несподіваних зупинок в роботі фунікулера, який не перебував у належному технічному стані. Таким чином, система, яка могла запобігти загибелі людей у ​​разі розриву троса, була відключена.

Напередодні співробітники Ferrovie Mottarone були викликані на допит у казарму карабінерів Стрези, де протягом 12 годин давали свідчення щодо всіх обставин, пов'язаних з трагедією.

Нагадаємо, НП на канатній дорозі в горах Італії стався в неділю, 23 травня. Тоді повідомлялося про 13 жертв. За останніми даними, загиблих 14 чоловік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: