Українців евакуювали із Сектору Гази – Кулеба

Читать на русском
Українських громадян, які захотіли повернутися додому, евакуювали з Сектору Гази. Їх вивезли через територію Єгипту.

Українських громадян, які захотіли повернутися додому, евакуювали з Сектору Гази. Їх вивезли через територію Єгипту.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Twitter.

«Сектор Гази. Успішно евакуювали 109 громадян України, 13 громадян Молдови та 4 громадян Болгарії. Вони вже в безпеці в Каїрі і незабаром летять до Києва», - повідомив він.

Міністр зазначив, що операція з евакуації громадян України переносилася двічі.

«Україна і Єгипет доклали божевільні зусилля для створення безпечного коридору. Операція переносилася двічі, але ми це зробили», - додав він.

Кулеба також подякував єгипетській стороні за допомогу в евакуації людей з Сектору Гази.

«Україна однією з перших провела успішну міжнародну гуманітарну операцію, вивізши з Сектору Гази громадян трьох країн. Ми не тільки не залишаємо своїх у біді, а й допомагаємо партнерам. Я вдячний єгипетській стороні і всій українській дипломатичній команді за вдале співробітництво», - додав він.

Про евакуацію українців з Сектору Гази заговорили після того, як поновилися бої між бойовиками ХАМАС і Ізраїлем. Після загострення конфлікту близько 140 українців висловили бажання виїхати із Сектору Гази, щоб повернутися в Україну.

Нагадаємо, за словами голови МЗС Дмитра Кулеби, евакуацію українців затримали через порушення обіцянок зі створення «коридору безпеки». Але, за його словами, Україна вже давно була готова до евакуації своїх громадян і виділила на це гроші з резервного фонду держбюджету.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: