Під час спортивного марафону в Китаї загинули люди

Читать на русском
У районі проведення марафону різко погіршилися погодні умови. Зафіксовані: крижаний дощ, град, сильний вітер і аномально низька температура повітря.
News.CN

Під час ультрамарафону на північному заході Китаю загинуло 16 людей, ще п'ять - зникли безвісти.

Про це в неділю, 23 травня, повідомляє агентство Xinhua.

Зазначається, що причиною трагедії стала екстремальна погода в цьому туристичному районі Китаю. За даними агентства, близько першої години дня в суботу град, крижаний дощ і пориви вітру спостерігалися у районі висотного етапу гонки між 20 і 31 кілометрами.

Згідно з даними агентства, забіг по гірській місцевості на 100 км почався вранці в суботу недалеко від міста Байінь. Але через негоду змагання довелося перервати. У ході рятувальної операції, у якій брало участь майже 700 осіб, евакуювали 151 людину. Також були виявлені тіла 16 загиблих.

Наразі усі учасники марафону перебувають у безпеці, з яких п'ятеро з незначними травмами госпіталізовані. Всього в забігу взяли участь 172 людини.

Нагадаємо, що семеро людей загинули у двох лавинах, які зійшли у французьких Альпах.

Раніше ми повідомляли, що у Карпатах очікується підвищення температури повітря, що може спричинити відлигу. В Закарпатській та Івано-Франківській областях попереджають про значну сніголавинну небезпеку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: