У центрі Києва пройшов марш за права трансгендерів

Читать на русском

У столиці на Михайлівській площі сьогодні пройшов мітинг на підтримку прав трансгендерів. Там же зібралася акція опонентів ЛГБТ-спільнот.
kiev.strana.uа

У столиці на Михайлівській площі сьогодні пройшов мітинг на підтримку прав трансгендерів. Правоохоронці посилили заходи безпеки. На цьому ж місці відбулася акція опонентів ЛГБТ-спільнот.

Про це повідомляє «Страна.ua» в суботу, 22 травня.

Як пише видання, учасники почали акцію о 13:00. На площі близько 40-50 чоловік включили танцювальну музику.

У той же час військовослужбовці Національної гвардії вишикувалися в квадрат 50х50 метрів і з чотирьох сторін місця збору учасників акції.

Там же зібралася і невелика група представників націоналістичних організацій, які паралельно проводили протест проти маршу трансгендерів. Противники маршу трансгендерів хотіли провести богослужіння.

«З нами Бог, закликаю всіх віруючих, приєднатися до нашої молитви за цінності які нам заповів Господь, тільки Він наша опора, щоб ми стали народом, а не полігоном для досліджень», - заявив один з організаторів протестного маршу.

Незабаром до Михайлівської площі наблизилася колона радикалів. Правоохоронці вибудували кордон між радикалами і учасниками маршу трансгендерів.

Як пише УНН, один з противників ЛГБТ намагався з хрестом прорватися до учасників Маршу, проте поліція зупинила його і затримала.

Після цього марш за права трансгендерів дійшов до Поштової площі у Києві. Там він і завершився близько 14:00. Учасники маршу подякували правоохоронцям за забезпечення безпеки.

Нагадаємо, президент Джо Байден дозволив трансгендерам служити в армії США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: