Шмигаль анонсував перехід низки областей до «зеленої» зони

Читать на русском
Частина регіонів України найближчим часом можуть перейти до зеленої зони карантину, заявив Денис Шмигаль.
kmu.gov.ua

Частина регіонів України найближчим часом може перейти до «зеленої» зони карантину. Зараз майже всі області «жовті» та тільки одна «помаранчева».

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на нараді у президента України Володимира Зеленського 17 травня, передає пресслужба ОПУ.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 17 травняВ Україні від початку кампанії з вакцинації зробили вже 958 552 щеплення проти COVID-19. До листа очікування вакцинації записалися 558 857 людей.

«Майже всі області наразі перебувають у «жовтій» зоні. Черкаська область – єдина в «помаранчевій» зоні за коефіцієнтом виявлення випадків інфікування. Також є частина областей, які можуть перейти на «зелений» рівень епідемічної небезпеки», - сказав він.

При цьому Шмигаль нагадав, що сьогодні в Україні 243 тисячі активних хворих у порівнянні з 420 тисячами на піку епідемії.

Нагадаємо, на вихідних МОЗ оновило зони карантину - зараз «помаранчевою» залишається тільки одна область - Черкаська. При тому, що область перевели до «жовтої» зони карантину 13 травня, однак там вона протрималася всього два дні.

В Україні за добу виявили 2136 нових випадків коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: