Президент Болгарії представив новий уряд

Читать на русском
Президент Болгарії Румен Радев представив новий технічний уряд країни. Прем'єр-міністром призначено Стефана Янева.
Bernd von Jutrczenka / DPA / ТАСС

У середу, 12 травня, президент Болгарії Румен Радев призначив новий технічний уряд країни.

«На нас чекають важкі місяці, важка спадщина і сильний опір сил статус-кво (партії, які домінували в політичному житті країни останні 10 років). У цій обстановці перед кабінетом міністрів стоять важливі завдання: необхідно гарантувати нормальне функціонування держави, провести чесні вибори, оголошуючи війну купленому голосуванню, розкрити істину про попереднє управління, наскільки це можливо буде зробити за два місяці», — сказав президент, пише bTV.

Болгарія відкриває кордони для іноземних туристівУ МОЗ Болгарії оголосили про відкриття кордонів для іноземних туристів - в'їзд мандрівникам буде дозволений з 1 травня.

Нагадаємо, Радев підписав указ про призначення з 12 травня технічного уряду, якому належить управляти країною аж до проведення нових виборів в 46-ті Народні збори (парламент) Болгарії, запланованих на 11 липня.

Прем’єр-міністром технічного кабінету призначений колишній секретар глави держави з питань безпеки і оборони Стефан Янєв.

Одночасно було розпущено обрані 4 квітня 45-ті Народні збори Болгарії, які так і не змогли сформувати новий кабінет.

Раніше прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу не зміг сформувати урядову коаліцію за підсумками дострокових березневих виборів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: