Новий правопис залишиться: рішення ОАСК скасували в апеляції

Читать на русском
Апеляційний адміністративний суд визнав протиправним рішення ОАСК про скасування нового правопису, який затвердив Кабміну у 2019 році.
Фото: np.pl.ua

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправним і скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про скасування нового правопису.

Про це заявила заступник міністра юстиції Валерія Коломієць, йдеться на сторінці Мін'юсту в Facebook.

На ЗНО-2021 змін правил правопису не буде – Мін'юстУ 2021 році на ЗНО змін правил правопису не очікується, незважаючи на рішення ОАСК. Школярі можуть готуватися до тестів за тим правописом, який затвердив Кабмін в 2019 році.

«Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправним та скасував рішення ОАСК щодо відміни нового правопису. Тобто, апеляцію Кабінет Міністрів України по цій справі повністю задоволено. Тому, шановні учні, студенти, абітурієнти, – можете й надалі вчитися та готуватися до іспитів за правописом 2019 року. Його норми були та залишаються чинними», - написала вона.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва 28 січня 2021 року задовольнив позов і скасував постанову Кабміну «Питання українського правопису», яким було схвалено нову редакцію «Українського правопису».

У березні 2021 року Міністерство юстиції, представляючи інтереси уряду, подало апеляційну скаргу на рішення ОАСК.

Також в Мін'юсті повідомляли, що на ЗНО-2021 змін правил правопису не буде.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: