На ЗНО-2021 змін правил правопису не буде – Мін'юст

Читать на русском
У 2021 році на ЗНО змін правил правопису не очікується, незважаючи на рішення ОАСК. Школярі можуть готуватися до тестів за тим правописом, який затвердив Кабмін в 2019 році.
фото УП

Рішення ОАСК про визнання протиправною постанову Кабміну про новий правопис і його скасування ще не набуло чинності. Український правопис, затверджений у 2019 році, поки залишається чинним. Учасники ЗНО можуть готуватися за ним.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська у Facebook у понеділок, 1 лютого.

Суд скасував постанову Кабміну про новий правописОкружний адмінсуд Києва 28 січня скасував постанову про новий український правопис. Його ухвалив ще Кабмін каденції прем'єра Володимира Гройсмана у 2019 році.

«Щодо «скасованого» (насправді ні) українського правопису минулого четверга Окружний адміністративний суд м. Києва виніс судове рішення, яким визнав протиправною та скасував постанову Кабінету Міністрів України «Питання українського правопису» від 22/05/2019 №437 зазначене вище рішення НЕ набрало законної сили і НЕ набере найближчим часом, оскільки ми подамо на нього апеляційну скаргу. до закінчення розгляду нашої апеляції постанова Кабміну залишатиметься чинною тобто український правопис, затверджений у 2019 році, залишається чинним», - написав Малюська.

За його словами, це також означає, «що учні можуть спокійно продовжувати вчити український правопис, затверджений у 2019 році, і готуватися по ньому до ЗНО в цьому році».

«З огляду на стандартну тривалість судового розгляду в умовах пандемії, ми не очікуємо якихось сюрпризів з правопису до закінчення ЗНО. Тому як мінімум до цьогорічного ЗНО зміна правил правопису не відбудеться», - зазначив міністр юстиції.

Нагадаємо, Окружний адмінсуд Києва 28 січня скасував постанову про новий український правопис.

У Києві сьогодні протестували проти скасування нового українського правопису.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: