В уряді повідомили про стабілізацію ціни на гречку

Читать на русском
Цінова стабілізація була досягнута завдяки запровадженню у 2021 році урядом нового напрямку державної підтримки аграріїв для стимулювання виробництва гречки.
Comments.UA

В квітні ціна на гречку стабілізувалася. Упродовж місяця середня споживча ціна на гречані крупи знизилась на 0,4% до 40,06 гривень за кілограм.

Про це повідомили у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Зазначається, що цінова стабілізація була досягнута завдяки запровадженню у 2021 році урядом нового напрямку державної підтримки аграріїв для стимулювання виробництва гречки, що сприятиме покращенню продовольчої безпеки та підвищить доступність цієї продукції для споживачів.

«Програмою передбачено надання дотацій аграріям у розмірі 3500 грн на 1 га посівів гречки. Це забезпечить стабільний обсяг виробництва гречки, що дорівнює внутрішньому споживанню, та в перспективі – орієнтацію на експорт, а також розвиток суміжних галузей. Орієнтовна площа підтримки по Україні має скласти 15 тисяч гектар», - пояснюють у міністерстві.

Як змінювався рівень інфляції в Україні у 2010-2020 рокахІнфляція в Україні пришвидшилася. Як змінювався її рівень із 2010 до 2020 року – на інфографіці.

Також, у Мінекономіки зазначили, що не очікують проблем на ринку гречки через тимчасову відмову Росії експортувати цю продукцію в Україну.

У 2020/2021 маркетинговому році внутрішня потреба у гречці складає 131 тис. тонн, з них 116 тис. тонн – на харчові потреби. За даними Держстату, у 2020 році обсяг виробництва гречки склав 97,6 тис. тонн. Перехідні залишки гречки на початок поточного МР складають 10 тис. тонн, а на кінець МР прогнозуються в обсязі 20 тис. тонн.

Таким чином, станом на 1 травня 2021 року, за експертними підрахунками, імпортовано 46 тис. тонн гречки.

«Тож підстав для виникнення дефіциту цієї продукції на ринку України немає», - додають у міністерстві.

Раніше ми повідомляли, що у Держстаті заявили про сповільнення інфляції.

Нагадаємо, що з новим тарифом на газ борги населення можуть перевищити 100 млрд грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: