«Справа Сенцова»: в РФ звільнили українського політв'язня Чирнія

Читать на русском
Український політв'язень Олексій Чирній, який був фігурантом справи Сенцова, вийшов на свободу з російської колонії.
Олексій Чирнійt.me/denisovaombudsman

Український політв'язень Олексій Чирній, який відбував покарання за незаконним вироком суду РФ за нібито підготовку терактів в Криму, вийшов на волю.

Про це повідомила Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова у п'ятницю, 7 травня, в Telegram.

З'ясувалося, скільки українців незаконно утримують у Криму, ОРДЛО і РФВсього в РФ за політичними звинуваченнями переслідуються 133 українці, 114 з них утримують у в'язницях.

Вона нагадала, що Чирній 7 років відбував покарання за незаконним вироком суду за нібито підготовку терактів на території тимчасово окупованого Криму.

Його незаконно утримували в декількох колоніях суворого режиму на території РФ - в Магадані, Москві, Ростові-на-Дону.

«Сьогодні його звільнили з виправної колонії суворого режиму №15, що у місті Батайську Ростовської області. Під наглядом озброєної охорони його етапували до російсько-українського кордону для примусової депортації з території Росії, не даючи Олексію поспілкуватися з його матір’ю і батьком, які приїхали його зустрічати з тимчасово окупованого Криму», - написала Денісова.

Чирній вже перетнув російсько-український кордон і прибув до української частини пункту пропуску «Мілове» Луганської області.

Нагадаємо, кримчанина Олексія Чирнія затримали навесні 2014-го року російські силовики і судили за звинуваченням в організації терактів на півострові разом з українським кінорежисером Олегом Сенцовим, фотографом Геннадієм Афанасьєвим і активістом Олександром Кольченком.

Чирній дав свідчення, його засудили до 7 років в'язниці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: