ВАКС просить притягнути до відповідальності адвоката полтавського судді

Читать на русском
Антикорупційний суд через неявку захисника обвинуваченого судді звернувся до дисциплінарної комісії адвокатури.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд ініціював питання про дисциплінарну відповідальність адвоката обвинуваченого відстороненого судді Ленінського районного суду міста Полтави Сергія Кононенка, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у хабарництві.

Таке рішення 28 квітня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

До суду з'явився обвинувачений Кононенко, прокурор САП та двоє свідків. Проте адвокат так і не з'явився, а про причини свого неприбуття завчасно суд не повідомив. У судовому засіданні обвинувачений оголосив та надав суду клопотання за підписом свого захисника адвоката щодо відкладення судового засідання через неможливість прибуття останнього до Києва у зв'язку із зайнятістю в іншій кримінальному провадженні.

Прокурор САП повідомив, що вказаний захисник не з'являвся до суду без поважних причин загалом тричі, а без завчасного повідомлення про неявку – двічі. Він також стверджував, що адвокат знав про дослідження доказів та допит свідків, доставку яких в умовах карантину було вкрай важко забезпечити. Тому прокурор заявив клопотання про порушення перед Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури Полтавської області питання щодо відповідальності адвоката.

Судді з прокурором погодилися і звернулися до дисциплінарного органу щодо неявки адвоката.

Нагадаємо, за версією слідства, Кононенко отримував неправомірну вигоду від представника позивачів у цивільних справах, які перебували в нього на розгляді, за швидкий розгляд позовних заяв та ухвалення судових рішень про задоволення позовних вимог.

Як вказали в САП, судді загрожує покарання у вигляді позбавленням волі терміном від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на терміном до 3 років із конфіскацією майна. Справу скерували до суду ще в листопаді 2017 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: