Київ 1 травня вийшов з локдауну: що дозволено

Читать на русском

Локдаун у Києві завершився. З 1 травня столиця покинула червону зону карантину, в місті відкрилися кафе, ресторани, фітнес-центри і запрацював у повній мірі громадський транспорт.
фото Громадське

З 1 травня столиця покинула «червону» зону карантину. У місті послабили суворі протиепідемічні обмеження, однак ряд заборон ще зберігається.

Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Великдень-2021: які обмеження діятимуть у містах УкраїниЯким буде карантин на Великдень 2021, а також які обмеження введуть в містах України, розібралося Слово і діло.

Так, з 1 травня відновив роботу в звичайному режимі, але з дотриманням протиепідемічних обмежень, громадський транспорт. Також почали працювати заклади торгівлі, торгово-розважальні центри, ринки, ярмарки, заклади громадського харчування, спортивні зали та фітнес-центри.

А з 5 травня у Києві відновиться навчальний процес в закладах загальної освіти, дошкільного та у вищих навчальних закладах.

Відзначимо, у столиці раніше затвердили особливі вимоги до проведення богослужінь на Великдень. Зокрема, храми закликали проводити масові богослужіння у режимі відеотрансляції, а освячення великодніх кошиків - на відкритому повітрі з дотриманням протиепідемічних заходів, в тому числі із забезпеченням дистанції 1,5 метра між присутніми.

Нагадаємо, з 1 травня до «жовтої» зони перейшли Київська та Миколаївська області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: