Україна почала розміщення восьмирічних євробондів – ЗМІ

Читать на русском
Відомі світові банки - BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs International, JP Morgan - виступили організаторами
Ілюстративне фотоФото УНІАН

Міністерство фінансів України відкрило книгу заявок на 8-річні доларові єврооблігації з орієнтовною прибутковістю випуску в 7-7,25%.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерела.

Відомі світові банки - BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs International, JP Morgan – виступили організаторами розміщення євробондів.

Внутрішні і зовнішні запозичення України: як змінювалися з 2001 рокуОбсяг зовнішніх і внутрішніх запозичень України за останні 20 років – на інфографіці Слово і діло.

«Фінальні параметри угоди будуть визначені в понеділок. У Міністерстві фінансів України агентству сказали, що поки не коментують цю інформацію», - йдеться в повідомленні.

Офіційне повідомлення про підсумки розміщення очікується після прайсингу, сказало джерело видання в уряді.

«Наприкінці минулого тижня єврооблігації України сильно подорожчали на новинах про відведення Росією частини військ від українського кордону. Зокрема, прибутковість паперів з погашенням у 2027 році знизилася майже до 6%, а з погашенням у 2032 - майже до 6,8%, хоча ще в середині тижня ставки по них становили майже 6,6% і 7,2% W», - пише агентство.

Нагадаємо, за 2020 рік Міністерство фінансів України продало державних облігацій на 382 мільярди гривень. 251,6 млрд грн було залучено шляхом розміщення гривневих ОВДП. Еквівалент 130,8 млрд грн Мінфін залучив, розмістивши ОВДП номіновані в іноземній валюті на суму 3,8 млрд доларів і 0,8 млрд євро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: