Православні святкують Вербну неділю

Читать на русском
Християни східного обряду сьогодні святкують Вхід Господній до Єрусалиму, або Вербну неділю.
фото з відкритих джерел

Християни східного обряду сьогодні святкують Вхід Господній до Єрусалиму, або Вербну неділю.

Це свято є одним з 12 найбільших у церковному календарі й відзначається завжди у шосту неділю Великого посту, рівно за тиждень до Великодня.

Великдень-2021: як святкуватиме Україна та які обмеження запроваджували інші країниЯким буде карантин на Великдень-2021 і з якими обмеженнями відсвяткували західні країни, розібралося Слово і діло.

Історія його святкування в християнській традиції почалася приблизно в IV столітті, а в нашій місцевості - з XI.

За переказами, саме в цей день Ісус на віслюку в'їхав до Єрусалиму. Саме свято символізує, з одного боку, визнання Ісуса Месією (Христом), а з іншого, - прообраз входу Сина Людського до Раю.

На багатьох мовах світу ця неділя називається Пальмовою - оскільки гілки пальм стелили на дорогу при в'їзді Ісуса до Єрусалиму. Однак в слов'янській місцевості пальми не ростуть, тому їх замінили гілочками верби.

У цей день люди зранку йдуть до храмів, щоб освятити вербу. Її зберігають удома протягом усього року або прикрашають нею ікони.

Після свята Входу Господнього до Єрусалиму для християн починається найскорботніший тиждень - Страсна седмиця. Це час посилених молитов і підготовки до найбільшого свята - Воскресіння Христового.

Нагадаємо, синоптики розповіли, яку погоду очікувати у Вербну неділю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: