Справа Нацгвардії: підозрюваному не обрали запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання прокурора САП про застосування запобіжного заходу підозрюваному.

Вищий антикорупційний суд не обрав запобіжний захід керівнику житлово-будівельного кооперативу «Буча-Житлобуд №1» Олегу Войналовичу, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до завдання збитків Національної гвардії України під час будівництва житлового комплексу Forest Land в Бучі Київської області.

Таке рішення 21 квітня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання прокурора САП про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання до підозрюваного - відмовити. Зобов'язати підозрюваного прибувати за кожною вимогою під час досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією слідства, забудовник Андрій Немерюк організував схему заволодіння 17,3 млн грн НГУ, які були виділені з державного бюджету на придбання житла для військовослужбовців НГУ. Як встановили детективи, він залучив до свого плану начальника управління розквартирування та капітального будівництва логістики Головного управління НГУ Леоніда Сікору, керівника фінансового відділу цього ж управління НГУ Модлінського та директора ТОВ «Бучажитлобуд-Кредит» Дмитра Лашковіцера та керівника ЖБК «Буча-Житлобуд №1» Олега Войналовича. До реалізації злочину ці особи також залучили заступника начальника управління розквартирування і капітального будівництва логістики ГУ Нацгвардії Олександра Яроша. Однак, як з’ясувало слідство, до складу групи він не входив.

Для реалізацію плану вони забезпечили перемогу ТОВ «Бучажитлобуд-Кредит» на придбання у них квартир в Бучі Київської області, а саме житловому комплексі Forest Land. Дотепер договори купівлі квартир не виконані у зв'язку з непридатністю квартир для проживання. Немерюк і начальник фінвідділу НГУ перебувають у розшуку. Їм підозру вручили заочно. Наразі слідство у справі завершене і матеріали відкриті стороні захисту.

16 вересня НАБУ оголосило Немерюка в розшук, у тому числі міжнародний. Після цього разом із САП ініціювали заочний арешт, проте 28 вересня слідчий суддя ВАКС відмовив у задоволенні клопотання. Тому САП подала апеляційну скаргу, оскільки вважає відмову необґрунтованою. Пізніше апеляційна палата ВАКС заочно заарештувала Немерюка.

У зв'язку з цим НАБУ і САП ініціювали процедуру заочного розслідування стосовно Немерюка, оскільки той переховується від слідства. Апеляційна палата ВАКС дозволила заочне слідство стосовно підозрюваного.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: