У Нідерландах розглянуть апеляцію у справі про «скіфське золото»

Читать на русском

В Апеляційному суді Амстердама 22 квітня відбудуться слухання по суті у справі про приналежність колекції скіфського золота.
Фото з відкритих джерел.Укрінформ

В Апеляційному суді Амстердама 22 квітня відбудуться слухання по суті у справі про приналежність колекції «скіфського золота».

Про це повідомляє пресслужба суду.

Стало відомо, коли повернуть «скіфське золото»Юристи, які консультують Міністерство культури наголошують, що Україна виграє апеляційний судовий процес щодо повернення «скіфського золота».

Раніше провадження по суті було зупинене до розв'язання питання про відвід судді.

Нагадаємо, 28 жовтня 2020 року Апеляційний суд в Амстердамі задовольнив прохання України у справі про «скіфське золото» щодо відведення судді у зв'язку з підтвердженням зв’язку головуючого судді з адвокатами кримських музеїв, що може свідчити про його упередженість під час розгляду справи.

Зокрема, за інформацією Мін'юсту, головуючий суддя Апеляційного суду Амстердама протягом кількох років здійснював представництво інтересів російської компанії «Промнефтьстрой» у справі проти ВАТ «НК «ЮКОС2», тобто фактично захищав інтереси Російської Федерації.

Колекцію скіфського золота привезли у музей в Амстердамі на виставку «Крим: золото і таємниці Чорного моря» ще до окупації півострова Росією.

Окружний суд Амстердама 14 грудня 2016 року ухвалив рішення про те, що експонати кримських музеїв мають бути повернуті в Україну. Рішення було ухвалене на основі конвенції ЮНЕСКО.

28 березня 2017 року Апеляційний суд Амстердама отримав від представників кримських музеїв апеляцію на це рішення суду.

«Скіфське золото», доки триває судова тяганина, зберігається в музеї Алларда Пірсона в Амстердамі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: