На коронавірус можна захворіти повторно через півтора місяці – ЦОЗ

Читать на русском
У ЦГЗ також зазначили, що вже розробили проєкт наказу про посилення епідеміологічного нагляду за коронавірусом
Роман Родинаmoz.gov.ua

Повторне зараження на коронавірус, як правило, фіксується через 3-4 місяці після хвороби. Однак є численні випадки, коли це відбувається через півтора місяця після хвороби.

Про це заявив генеральний директор Центру громадського здоров'я Роман Родина, повідомляє «Укрінформ».

«Ми запитали в епідеміологів, який період між першим і другим захворюванням. Відповіді були в основному, що цей період був 3-4 місяці, до 5. Але були поодинокі відповіді, що це було півтора місяця», - розповів він.

У ЦГЗ також зазначили, що вже розробили проєкт наказу про посилення епідеміологічного нагляду за коронавірусом; в цьому документі прописані правила визначення повторного випадку зараження, що дозволить налагодити отримання інформації про такі випадки.

Раніше глава МОЗ Максим Степанов припустив, що в Україні новий спалах коронавірусу можливий через три-чотири тижні, після закінчення Великодня і травневих свят.

Комітет ВООЗ рекомендував продовжити режим надзвичайної ситуації у світовій охороні здоров'я, через те, що пандемія як і раніше являє собою надзвичайну подію, яка продовжує негативно впливати на здоров'я населення в усьому світі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: