Бойовики знімають постановочні репортажі про обстріли з боку ЗСУ – штаб

Читать на русском
ЗМІ бойовиків знімають на Донбасі постановочні репортажі про нібито обстріли населених пунктів українськими Збройними силами, а до цього сепаратисти самі відкривають вогонь по певних районах.

ЗМІ бойовиків знімають на Донбасі постановочні репортажі про нібито обстріли населених пунктів українськими Збройними силами, а до цього сепаратисти самі відкривають вогонь по певних районах.

Про це повідомило командування операції Об'єднаних сил на сторінці в Facebook.

Наприклад, вчора бойовики для зйомки фейкових репортажів протягом 5 годин не пропускали спостерігачів ОБСЄ до району провокацій. У період між 15:15 і 15:43 спостерігачі зафіксували в тому районі 33 вибухи невизначеного походження.

Як відзначають в штабі, в цей час бойовики поширювали фейки про нібито обстріли Оленівки і Старомихайлівки українськими військовими. Окупанти звинувачували ЗСУ в нібито застосуванні мінометів калібру 120 і 82 міліметрів.

«Сфабрикована картинка руйнувань будівель і знеструмлення двох населених пунктів через попадання в електропідстанцію заполонила всі сайти й Telegram-канали, підконтрольні окупаційній владі в ОРДЛО», - розповіли в штабі.

У командуванні ООС вважають, що ці скоординовані дії бойовиків є продовженням маніпуляцій навколо роботи пункту пропуску «Новотроїцьке» і спробою дискредитувати українську сторону на тлі успішного пропуску гуманітарної допомоги в ОРДЛО.

«ЗСУ не мають ніякого відношення до обстрілу і вибухів, про які говорять ЗМІ ОРДЛО. Україна та її Збройні сили прагнуть до мирного вирішення конфлікту і докладають всіх зусиль, щоб досягти миру і звільнити окуповані території від збройних формувань РФ і їхніх найманців», - відзначили в штабі ООС.

Раніше повідомлялося про те, що ЄС запускає нову програму підтримки Донбасу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: