Аварія Інтерсіті: УЗ назвала офіційну причину

Читать на русском
Причиною сходження вагонів стало грубе порушення утримання колії. За службову недбалість будуть звільнені 6 працівників керівного складу Придніпровської залізниці.
фото соцмережі

«Укрзалізниця» завершила службове розслідування за фактом сходження 6 вагонів поїзда Інтерсіті Київ-Запоріжжя. За службову недбалість звільнять 6 працівників залізниці.

Про це повідомляє пресслужба УЗ в п'ятницю, 16 квітня.

УЗ додала в чат-бот пільгові квитки на потяги ІнтерсітіУкрзалізниця з 5 лютого запустила продаж пільгових квитків на поїзди Інтерсіті + через чат-боти в Viber і Telegram.

За підсумками розслідування з'ясувалося, що причиною аварії поїзда стало:

  • недотримання вимог нормативних документів, інструкцій в частині безпечної організації виконання робіт з обслуговування, утримання в справному стані ввірених об'єктів інфраструктури;
  • неприйняття заборонних заходів в разі неможливості виконання необхідного обсягу ремонтних робіт.

В УЗ вирішили, що позбудуться своїх посад 6 працівників керівного складу Придніпровської залізниці.

Зокрема, звільнять: першого заступника начальника і головного інженера структурного підрозділу «Служба колії», начальника і заступника начальника структурного підрозділу «Запорізька дистанція колії», майстра, який виконував обов'язки головного інженера дистанції колії; старшого майстра, бригадира структурного підрозділу «Запорізька дистанція колії».

Крім того, буде розірвано трудовий договір із заступником директора регіональної філії «Придніпровська залізниця» з інфраструктури.

Нагадаємо, 29 березня, зійшли з рейок шість з дев'яти вагонів поїзда «Інтерсіті» Київ-Запоріжжя. У поїзді перебували 88 пасажирів, ніхто не постраждав. Через два дні колії були повністю відновлені.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: