Зеленський підписав закон, що прирівнює е-паспорти до паперових

Читать на русском
Документ закріплює на законодавчому рівні визначення е-паспорти і е-паспорти для виїзду за кордон і прирівнює їх до фізичних аналогів.

Глава держави Володимир Зеленський підписав Закон Про внесення змін до Закону України про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус №1 368-ІХ.

Про це повідомляє преслужба Офісу президента.

Документ закріплює на законодавчому рівні визначення е-паспорти і е-паспорти для виїзду за кордон і прирівнює їх до фізичних аналогів.

У МВС пояснили, як отримати паспорт під час карантинуУ МВС пояснили, як оформити і отримати паспорт громадянина України під час карантину. Державна міграційна служба (ДМС) звернула увагу на кілька важливих моментів.

«Це дозволить використовувати ці цифрові документи під час подорожей залізницею або літаком в межах України; під час медичного обслуговування або банківських операцій; для отримання адміністративних, готельних, телекомунікаційних, бібліотечних послуг; послуг пошти при придбанні товарів у магазині та для підтвердження особи на запит поліції і правоохоронних органів», - зазначили в пресслужбі.

Е-паспортами можуть користуватися тільки ті українці, які мають ID-карта або біометричний закордонний паспорт.

Відзначається, що на сьогоднішній день електронними паспортами (цифровими образами ID-карток) користуються близько п'яти мільйонів громадян - через мобільний додаток порталу держпослуг Дія.

Закон набуває чинності 23 серпня 2021 року.

Нагадаємо, 30 березня Рада схвалила в другому читанні законопроект №4355 про продовження використання цифрових паспортів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: