Степанов розповів, кому з педагогів в першу чергу зроблять щеплення від коронавірусу

Читать на русском
Вакцину Sinovac у першу чергу зможуть отримати педагоги, які залучені до проведення Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Вакцину Sinovac у першу чергу зможуть отримати педагоги, які залучені до проведення Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає пресслужба Міністерства охорони здоров'я в Facebook.

Вакцинація буде проводиться добровільно.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 15 квітняВ Україні вже вакцинувалися 419 300 людей від COVID-19. Найбільшу кількість щеплень було проведено у Дніпропетровській області.

«Нам треба проводити ЗНО, щоб наші діти закінчували школи, вступали до університетів, реалізовували свої мрії. Тому для нас проведення ЗНО є дуже важливим процесом. Відповідно, наш обов'язок захистити тих, хто залучений до проведення оцінювання, тому закликаємо освітян вакцинуватися і бути в безпеці», - зазначив Степанов.

Педагогів вакцинуватимуть мобільні бригади. За координацію процесів, формування списків і планування графіку виїздів мобільних бригад відповідають регіональні координатори. Працівники галузі освіти можуть звертатися до структурних підрозділів з питань освіти ОДА. Вони, в свою чергу, узагальнять списки і передадуть їх регіональним координаторам із вакцинації для подальшого детального планування.

Через 28 днів після введення першої дози вакцинують другою дозою з цієї ж партії вакцин CoronaVac. Тобто за кожним щепленим першою дозою буде зарезервована друга доза.

Раніше в StateWatch з'ясували, яким буде штраф «Лекхіму» за несвоєчасну поставку CoronaVac.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: