У МОЗ нагадали, кому не можна робити щеплення від коронавірусу

Читать на русском
У МОЗ нагадали українцям, кому не можна робити щеплення від COVID. У першу чергу, щеплення протипоказане дітям молодшим за 18 років.

У МОЗ нагадали українцям, кому не можна робити щеплення від COVID. У першу чергу, щеплення протипоказане дітям молодшим за 18 років.

Про це йдеться в збірнику відповідей питання про вакцинацію проти COVID-19, який склали за підтримки Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.

Вакцинація протипоказана тим, у кого:

  • алергія на будь-який з компонентів вакцини
  • була важка алергічна реакція на першу дозу вакцини
  • лихоманка (температура вище 38 °C)

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 14 квітняВ Україні вже вакцинувалися 403 556 людей від COVID-19. До листа очікування вакцинації від COVID-19 записались 449 960 людей.

При цьому застуда або нежить з температурою нижче 38° C не є перешкодою для вакцинації. Але не рекомендується запрошувати на вакцинацію людей з ознаками застуди та високою температурою, оскільки у них може бути COVID-19.

Також не можна вакцинувати осіб молодших, ніж вказано в інструкції до вакцини. Якщо сказано, що вакцинація від 18 років, значить тих, хто молодше, не можна вакцинувати.

Нагадаємо, МОЗ обіцяє відразу ж резервувати за кожним щепленим CoronaVac другу дозу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: